به سلامتی خود در دهه ۳۰ زندگی اهمیت بیشتری دهید گردشگری شهری ابزاری برای نیل توسعه پایدار دستگیری ۴ شرور در بولوار رسالت مشهد وسوسه‌ای که ممکن است به قیمت جانمان تمام شود | مثلث خطر صورت کجاست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (۱۳ تیر ١۴٠٣) | افزایش دو تا چهاردرجه‌ای دما در سطح استان حوالی یک استخر پرماجرا | روایت شهرآرانیوز از چالش‌های مربوط به بوستان کوهسنگی پیش‌بینی حضور بیش از ۵ میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین ۱۴۰۳ اهدای ۴۰ هزار بسته معیشتی به محرومان خراسان‌رضوی به‌مناسبت چهلم شهدای خدمت+ فیلم شهید رئیسی ویترین خدمت به محرومان بود آمادگی بیمارستان شهید کامیاب مشهد برای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران حرم امام‌رضا(ع) استعمال سالانه بیش از ۲۰ پاکت سیگار فرد را در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار می‌دهد «گیسو»؛ یوزپلنگ جدید در پارک ملی توران ۶ نکته کاربردی که در خرید سیسمونی باید رعایت کنیم ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق آینده‌ساز | سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) اوقات گران‌قیمت فراغت | چطور کلاس‌های تابستانه ارزان پیدا کنیم؟ راز تیغ زنی مامور قلابی از دلالان ارز خیابان امام خمینی(ره) مشهد
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

موانع اجتماعی و روانی درمان اعتیاد رفع شود

  • کد خبر: ۱۷۴۹۲۹
  • ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳
موانع اجتماعی و روانی درمان اعتیاد رفع شود
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی، برچسب زدن را مانعی بر سر راه درمان اعتياد در جامعه عنوان کرد و خواستار از بین رفتن این نگاه منفی در اجتماع شد.

غلامحسین دلبری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: انگ و برچسب خوردن اجتماعی فرآیندی معمولی و به امری بدیهی میان افراد مبتلا به اعتیاد تبدیل شده است. بیماران معتاد انگ و تبعیض اجتماعی را در خودانگاره خود می‌پذیرند. رسانه‌ها از قبیل تلوزیون، فیلم‌های سینمایی، فضای مجازی و... در دامن زدن به این انگ‌ها میان مردم نقش بسزایی دارند. به تدریج شرایط به‌گونه‌ای رقم می‌خورد که معتاد نیز انگ دریافت شده از جانب دیگران را می‌پذیرد؛ از حلقه‌های اجتماعی دوری کرده و خود به خود به حاشیه رانده می‌شود.

وی ادامه داد: ترس از قضاوت یا تبعیض از سوی دیگران می‌تواند روش نگریستن افراد مبتلا به سوء مصرف مواد را به خود و نحوه تطابق با وضعیت بیماری را عمیقا تحت تأثیر قرار دهد. این تجربه ممکن است موجب شود افراد خود را مورد سرزنش قرار داده و سزاوار بدرفتاری بدانند. حتی از حق درمان و استفاده از سایر مزایای اجتماعی دست بکشند.

دلبری افزود: اعتیاد نوعی بیماری تلقی می‌شود اما متاسفانه توام بودن اعتیاد با ارتکاب برخی از جرائم نیز باعث افزایش انگ و تبعیض به این افراد شده است. گا‌ها افراد معتاد شرایط را طوری ارزیابی می‌کنند که حتی جامعه نیز امیدی به بازگشت آنان ندارد و دست از زندگی می‌کشند. از این رو با افزایش آگاهی مردم در مورد این بیماری باید در راستای متوقف ساختن هرگونه انگ و تبعیض نسبت به این افراد و تغییر نگرش مردم اقدام کرد.  

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه انگ و تبعیض مانع بزرگی در راه درمان بیماران مبتلا به اعتیاد است، خاطرنشان کرد: کسانی که انگ و تبعیض را تجربه می‌کنند، به حاشیه رانده شده و در مقابل اعتیاد آسیب‌پذیرتر می‌شوند. پرهیز از آن یکی از اصولی‌ترین اقدامات در اجرای برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در برابر همه‌گیری آن است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->